De nieuwe Vlaamse regering schaft vanaf 1 januari de woonbonus, het belastingsvoordeel dat u kan...

Afschaffing van de woonbonus niet nadelig voor investeerders

10/10/2019

De nieuwe Vlaamse regering schaft vanaf 1 januari de woonbonus, het belastingsvoordeel dat u kan krijgen bij het afsluiten van een hypotecaire lening,  af en verlaagt tegelijkertijd de registratierechten van 7% naar 6% van de aankoopprijs.

Let wel, beide nieuwe maatregelen, zullen enkel van toepassing zijn bij de aankoop van een eigen appartement of woning, meer bepaald de gezinswoning, de woning waar u woont en uw domicilie heeft.

 

Voor de niet-eigen woning of investeringsvastgoed blijft de woonbonus voorlopig bestaan, omdat het hier federale materie betreft.

Concreet betekent dit dat u vanaf 1 januari 2020, voor de aankoop van investeringsvastgoed bestemd om te verhuren, nog steeds 10% registratierechten betaalt en u nog steeds kan genieten van de federale woonbonus.

 

Bent u dus nog steeds op zoek naar investeringsvastgoed? Laat u dan vooral niet afschrikken door de nieuwe wetgeving en neem vrijblijvend contact op met ons, dan stellen we met veel plezier onze twee recente nieuwbouwprojecten aan u voor!

Bovendien lanceren we in 2020 twee nieuwe projecten, wie weet deze keer bij u in de buurt? Hou vooral onze website in de gaten!